Netflix вече работи безпроблемно с Linux

0
32
Netflix вече работи безпроблемно с Linux


Популярната стрийминг услуга Netflix вече работи безпроблемно с Linux, а причината за блокирането на различни Linux дистрибуции са били остарели user-agent филтри.

Netflix работеше безпроблемно с Ubuntu, ако се използваха модерни версии на браузърите Mozilla Firefox или Google Chrome, но други дистрибуции нямаха този късмет и трябваше да се променят user-agent стринговете с тези от Ubuntu, за да получат достъп.

В противен случай HTML5 плейрът на Netflix, който използва user-agent филтри, отхвърля дистрибуцията и я блокира.

Преди две седмици блогърът Jiri Eischmann е открил този проблем и при GNU/Linux дистрибуцията Fedora и се е свързал с Paul Adolph, който е отговарял за user-agent филтрите при Netfli.

Adolph вече не работи за компанията, но се е оказал много полезен, защото е пренасочил проблема към отговорните за това лица.

Никой не е успял да обясни на Jiri Eischmann защо всъщност всички дистрибуции, различни от Ubuntu (CentOS, Debian, openSUSE и др.) са блокирани от услугата на Netflix, но са обещали да оправят проблема до няколко седмици.

Изглежда, че обещанието е изпълнено, защото днес Eischmann е изпробвал Firefox и Chrome с Fedora и услугата работи коректно.

Той също така е тествал и с дистрибуциите CentOS, Debian и openSUSE, като забраната вече не съществува. Това означава, че най-вероятно услугата вече ще е налична и за други дистрибуции и те повече няма да бъдат блокирани.

Ако използвате Firefox обаче, трябва да имате предвид, че трябва да инсталирате ffmpeg, за да можете да използвате Netflix.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Systemd получи лого наравно с други промени