Никой не бърза да изостави Windows 7

0
59
Майкрософт бъг

Ново изследване, проведено сред IT компании в САЩ и Великобритания от Kollective показва, че въпреки наближаващия краен срок за официална поддръжка на Windows 7, компаниите не бързат да се разделят с него.

43% от респондентите са отговорили, че все още използват Windows 7 и това е при положение че имаме предвид колко време отнема на компаниите една миграция. На някои фирми им беше нужен петгодишен период за преминаване към Windows 7, което означава, че миграцията към Windows 10 може да се проточи много напред във времето и доста след крайния обявен от Майкрософт официален срок на поддръжка, който е насрочен за януари 2020-а година.

Интересен факт е, че 17% от анкетираните компании дори не са знаели за крайния срок за Windows 7 и че той наближава. След официалното прекратяване на поддръжката Windows 7 ще спре да получава актуализации по сигурността, което ще го остави уязвим срещу нови опасности от всякакво естество.

Това обаче изглежда не тревожи 33% от анкетираните, които са заявили, че все още използват Windows XP на над 100 000 машини, при положение че тази операционна система е вече на 17 години, а официалната ѝ поддръжка беше спряна през април 2014-а година.

Разбира се, рано или късно всички компании ще трябва да мигрират към Windows 10 за тяхно добро или лошо, освен ако не са решили да мигрират към друга операционна система. В това отношение има добри новини за Майкрософт – миграцията към Windows 10 е обявена като приоритет от 33% от компаниите. Засега обаче Windows 7 продължава да е световен лидер с над 40% потребление.

Прочетете още:  Очаква се iPhone SE 2 да бъде със стъклен корпус и безжично зареждане. Ще бъде наличен през май или юни тази година
0/5 (0 Reviews)