Nintendo печели $12.2 млн. от семейство, публикувало техни игри

0
21
Nintendo печели $12.2 млн. от семейство

Двойка от Аризона беше осъдена да плати на Nintendo $12.2 милиона за нанесени щети, защото е държало сайтове, на които са били публикуване ромове с игри на компанията. Jacob и Cristian Mathias са се признали за виновни за нарушаване на авторските права на Nintendo със своите сайтове LoveRetro.co и LoveROMS.com.

Двата сайта са били активни от юли 2018-а година и са предлагали игри като Mario Kart 64, Donkey Kong Country, Super Mario World, Pokémon Yellow и други. Веднага след осъдителната присъда двата сайта са свалени и вече не оперират.

Глобата е доста сурова и подобна сума предизвиква някои въпроси, но може би целта е да послужи като пример за други хора, които биха се опитали да създадат свои сайтове с чуждо съдържание. Въпреки това големи сайтове като EmuParadise, които предлагат над 100 000 рома на различни производители, продължават да работят без притеснения.

Семейството обаче едва ли ще има възможност да плати колосалната сума и както отбелязват от TorrentFreak най-вероятно от Nintendo ще се съгласят извънсъдебно на далеч по-ниска глоба.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  DXVK за подкарване на DirectX11 игри чрез Wine получи On-Disk Shader кеш
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments