Норвегия се отказва от Windows Phone в полза на Android

0
14
Норвегия се отказва от Windows Phone в полза на Android


Властите в Норвегия са готови да се откажат от Windows Phone и да го заменят с Android, защото телефоните с Windows не отговарят на изискванията им.

Местният сайт [url=http://www.digi.no/artikler/norske-komm … det/367670“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Digi.no[/url] съобщава, че 100 норвежки ведомства в сферата на здравеопазването, които към момента използват телефони с Windows, имат намерение да преминат към Android.

В момента текат преговори с партньори, които трябва да разработят софтуерни решения, които да работят и на тази операционна система.

На времето много от тези ведомства са решили да използват Windows телефони, но те вече не отговарят на изискванията им, стари са, а възможностите им не задоволяват служителите. Друг проблем е, че някои модели са твърде скъпи, а по-евтините просто са слаби, така че преминаването към Android остава единствената им опция.

Мениджърът на компания, която предоставя здравни решения на норвежките власти Tieto Snorre Johansen посочва и друг проблем – ниската наличност на мобилни телефони с Windows на пазара.

Интересното тук е, че властите в Норвегия са се свързали с Майкрософт, за да преодолеят заедно проблема, но от компанията са показали липса от всякакъв интерес да задържат потребителите към тяхната платформа.

„Нашите клиенти използват смартфоните като инструмент при домашните грижи. Той се намира в техните джобове и съдържа всичко необходимо при първа помощ за рани например. Оказва се обаче, че тези устройства се чупят доста бързо. Нашите клиенти обикновено плащат от 1500 до 2000 крони за Windows телефон“, казва Snorre Johansen.

Решението за преминаване към Android все още не е окончателно, като съществуващите телефони с Windows се изпробват наново, но е трудно да повярваме, че норвежките власти ще останат още задълго с Windows 10.

Прочетете още:  Banana Pi BPI-F2S SBC с Linux Kernel 4.19 е на пазара за $58

Най-вероятно просто чакат момента, в който техните партньори ще предоставят софтуерни решения за Android и преминаването ще бъде повсеместно.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments