Нотификациите в Windows 10 вече обясняват, че Edge е по-сигурен от другите браузъри

0
30
Нотификациите в Windows 10 вече обясняват


Нотификациите в Windows 10 вече обясняват, че Edge е по-сигурен от Google Chrome и Mozilla Firefox.

По-рано този месец ви съобщихме как от Майкрософт тихомълком въведоха нотификации, в които рекламират своя браузър Edge при Windows 10.

Както обяснихме и преди това, тези съобщения бяха забелязани от различни потребители в началото на ноември месец 2016-та година и бяха окачествени като „десктоп реклами“, а от Майкрософт обясняват, че това са просто съобщения, чиято цел е да помагат на потребителите да се запознаят по-добре с Windows 10.

Сега, както разбираме от Mozilla Firefox и Google Chrome. Това твърдение се показва под формата на попъп, всеки път, когато потребителят стартира браузър от трети страни.

Трудно е да се каже дали подобен ход е честен и коректен. За щастие тези съобщения засега могат да бъдат спрени като се отиде на Settings->System->Notifications и се забрани опцията „Get tips, tricks, and suggestions as you use Windows“.

И ако все още си мислите, че тези попъпи, които изскачат непоканени и рекламират само продукти на Майкрософт са реклами, вижте какво казват самите те по въпроса:

„След като постоянно подобряваме браузъра Edge, ние искаме да уведомим нашите потребители за новите функции, които се предлагат в браузъра, както и навсякъде в Windows 10. Тези нотификации са създадени с цел да дават на хората бърза информация, която да им помогне при работата с Windows 10. Потребителите могат лесно да променят настройките и предпочитанията по подразбиране, като това се отнася включително и за тези съобщения“.

На всекиго е ясно, че Майкрософт таят огромни надежди относно Edge, но подобни хитри трикове могат да се окажат нож с две остриета. Към момента едва 5% от потребителите използват Edge за основен браузър, а подобни съобщения може би не са най-доброто решение за повишаване на ръста при използването му.

Прочетете още:  Най-голяма в света microSD карта от 512GB излиза в продажба през февруари
0/5 (0 Reviews)