Нов ъпдейт за Windows 10 носи повишаване на бързодействието при игрите и подобрения при дизайна

0
28
Windows 10


От Майкрософт пуснаха нов preview билд 16215 за Windows 10, който носи със себе си множество подобрения при Game режима, външния вид, Cortana, браузъра Edge и други.

От Майкрософт съобщават, че в новия preview билд 16215 ще има подобряване при бързодействието на игрите в Game Mode режима, като са били извършени различни тестове на 6 и 8-ядрени машини.

Също така е добавен и бутон в Game Bar, с който режимът може да бъде включван и изключван за играта, която се играе в момента.

Старт менюто също получава подобрения, като то вече може да бъде оразмерявано по диагонал, а също така за менюто е предоставено по-гладко преминаване при превключване към таблетен режим.

Старт менюто, заедно с Action Center, получават и елементи от Fluent Design, извeстен преди това като Neon Project. И двете получават прозрачност под формата на „acrylic“ ефекти, както и blur ефекти, които са подобрен вариант на тези от Aero Glass в Windows 7. Action Center също така получава по-изчистен облик и по-ясно открояване на информацията, която той предоставя на потребителя.

Интернет браузърът Edge също получава различни подобрения, като на първо мсто се забелязва повторното анонсиране на възможността за закачане на уеб сайтове към таск бара, което предоставя по-бърз достъп до тях.

За пръв път в Edge се появява и режим за пълен екран, който може да се активира с F11, както е при всички други браузъри.

Във вградения в браузъра четец на електронни книги, вече могат да се правят анотации при EPUB формата, като могат да се отбелязват различни пасажи с подчертаване или оцветяване в различни цветове, а също така да се добавят и коментари.

Прочетете още:  GitLab пусна Gold и Ultimate плановете си безплатно

Cortna също получава нови функции. Потребителите, които използват стилус вече ще могат да се възползват от нова функция, наречена Cortana Lasso. Тази функция дава възможност за ограждане със стилуса на детайли относно различни събития, например в социалните мрежи, а Cortana ще ви напомни за него. Изискването обаче е да имате стилус, който поддържа press and hold. Такива стилуси идват със Surface Book и Surface Pro 4.

При използването на стилус вече е възможно да плъзгате съдържанието директно с писалката точно както това се прави с пръст при тъч скрийн дисплеите. Добавена е и нова функция Find my Pen, която ще ви помогне да намерите стилуса си, ако сте го забравили някъде.

Windows 10 също вижда различни подобрения при разпознаването на ръкописен текст, преобразуване в реално време на предишно написани ръкописни думи в печатен текст.

Панелът вече позволява да се избира и редактира текст и ако има неразпозната или неправилна буква, ще можете да я поправите като просто започнете да пишете върху нея.

Също така при запълване с текст панелът автоматично ще се повдига, за да осигури допълнително място. В панела са добавени и два бутона за удобен достъп до различни символи и emoji.

С preview билд 16215 се добавят още множество подобрения като подобрен дизайн на виртуалната клавиатура, подобрено предсказване на текст, възможност за диктуване на текст на английски или китайски, с възможност за редактиране на текста при тези два езика, подобрени emoji и още.

С пълния списък с промените и детайлите към тях, можете да се запознаете в официалния блог пост на Майкрософт.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments