Нов тест показва, че Майкрософт лъжат – Firefox и Chrome предлагат по-дълъг живот на батерията от Edge

0
19
Нов тест показва


Нови тестове показват не само, че Edge не предлага най-дълъг живот на батерията, но е и на последно място след Mozilla Firefox, Google Chrome и Opera.

Въпреки нахалните реклами в Windows 10, с които от Майкрософт постоянно повтарят, че Edge е най-сигурния браузър, а вместо това той е на дъното на класацията, и въпреки публикуваните вече два теста, с които се опитват да докажат, че Edge използва най-малко батерията, това далеч не е така.

Първият опит с подобен тест беше миналата година, когато Майкрософт поставиха Edge на първо място пред другите интернет браузъри. Още на следващия ден бяха опровергани от разработчиците на Opera.

Вторият опит беше през април тази година, когато от Майкрософот отново казаха, че Edge е на първо място по минимално консумирана батерия. Вторите им тестове обаче не струват нищо, защото не отговарят на условията в реалния живот.

Самите Майкрософт обясняват, че са спрени звукът, блутуут, функцията за намиране на местонахождение, спрени са ъпдейтите, сензорът за околна среда и кешът на браузъра е бил изчистен.

Linus Tech Tips показва в YouTube нов тест, в който се вижда ясно,че от Майкрософт не казват цялата истина.

Edge всъщност се представя най-зле от другите браузъри в теста, като единият от проведените тестове, който е по методология на Майкрософт, изкарва Google Chrome на първо място, което определено е голям удар по достоверността на тестовете, проведени от Редмънд.

В същото време има и нещо положително за Майкрософт – тестовете показват, че все пак има частица истина в думите на Майкрософт и в Windows 10 Creators Update представянето на Edge се е подобрило.

Прочетете още:  Cloudflare подобряват бърината при Linux криптираните дискове два пъти

Проведеното изследване показва и още нещо – че от Google са удържали на обещанието си да работят по подобряването на Chrome при енергоспестяването и там той излиза на първо място пред другите браузъри.

Edge трудно ще настигне конкуренцията, ако въобще някога това се случи. Въпреки че трябваше да замести Internet Explorer, който имаше лоша слава, Edge няма шанс, предвид това, че той бива актуализиран с ъпдейти и получаване на нови функции твърде рядко или по-точно – два пъти в годината, с идването на големите ъпдейти за Windows 10, което е меко казано нелепо.

Следващият голям ъпдейт Windows 10 Fall Creators Update е насрочен за тази година през септември, така че потребителите, които използват Edge ще трябва да почакат дотогава за да получат нови функции и подобрения.

0/5 (0 Reviews)