Нова Wi-Fi технология разчита настроението ви

0
49
Нова Wi-Fi технология разчита настроението ви


Учени от Института по технологии при Масачузетс (MIT) са разработили нова безжична технология, която може почти безпрогрешно да разбере кога сте радостни или тъжни, а също така и да открие здравен проблем.

Да разберем как се чувства човекът срещу нас винаги е било трудна задача, но ето, че учените от MIT правят огромна крачка в тази насока.

Екипът от лабораторията за изкуствен интелект към института е разработил устройство, което е наречено [url=http://news.mit.edu/2016/detecting-emot … gnals-0920“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener noreferrer]EQ Radio[/url].

Това устройство може по безжичен път да разчита вашите емоцции и чувства, а също така може да има огромен принос и в медицината.

EQ Radio отчита сърдечния ритъм и дишането на конкретен човек, отбелязвайки и най-малките техни колебания, като процентът на успех при разгадаване на емоциите е доста висок – цели 87%.

Важното, което трябва да се спомене тук е, че въпреки че EQ Radio отчита същите параметри на сърцето като апарат за електрокардиограма (ЕКГ), той не използва прикачени за човешкото тяло сензори, а цялата си информация получава по безжичен път.

Устройството излъчва радио сигнали, които се отразяват в човека и се връщат обратно към него, на принципа на радара, като толерансът за грешка тук е изключително нисък и е едва 0.3%.

Отразените вълни от сигнала се разделят на по-малки части, отговарящи на честотата на сърдечния ритъм и предвид получените вариации определя дали има възбуда и позитивизъм.

Ако липсват възбуда и позитивизъм, то тогава устройството смята, че човекът, който е обект на изследването е тъжен.

Шефът на проекта Dina Katabi обяснява, че от екипа ще се опитат да направят така, че EQ Radio да е в голяма помощ на медицината, където могат да се установяват различни състояния на депресии и безпокойство.

Прочетете още:  iPhone SE 2 с A13 Bionic чип идва в началото на 2020-а година

Много важна функция за да може това да стане реалност е възможността на EQ Radio да отчита случаи, в които сърцето пропуска удари, което може да доведе големи ползи в още един клон на медицината освен психологията и да помогне за диагностицирането на различни видове болести.

0/5 (0 Reviews)