Новата функция за Windows 10 Focus Assist предизвиква проблем с много бавен Alt+Tab. Ето как да го оправите

0
57
Windows 10 bugs

Изглежда, че след като Windows 10 April 2018 Update вече е наличен за тези, които искат да го свалят ръчно, с увеличаване на бройката на инсталациите, се увеличава и бройката на проблемите, които биват намирани в новото издание, въпреки извършените тестове от потребителите в Insider програмата и значителното забавяне.

Потребителите инсталирали новия голям ъпдейт получават достъп до различни нови функции, но, както се оказва, някои от тях по-скоро пречат, отколкото да помагат. Focus Assist е една от тези функции, за които се предполага, че трябва да предостави на потребителите подобрено преживяване при игрите, но се оказва, че се случва точно обратното – потребителите получават изключително бавно превключване, когато използват Alt+Tab.

Клавишната комбинация Alt+Tab се използва за преминаване от едно приложение към друго, конкретно в случая от играта, която се играе в момента, към друго отворено приложение. И докато това би трябвало да става много бързо, то при Windows 10 April 2018 Update става много бавно, до положение да не може да се използва.

Функцията Focus Assist е добавена в новото голямо издание на Windows 10 и е базирана на Quiet Hours, която беше представена в миналото издание Windows 10 Fall Creators Update. Focus Assist блокира различните уведомления докато потребителят играе игри, за да може той да се фокусира изцяло върху гейминга и да не бъде обезпокояван от изскачащи съобщения.

Това звучи добре, но всъщност пречи и създава гореспоменатия проблем с бавното превключване при използването на Alt+Tab. Този проблем може да бъде решен с цялостното спиране на Focus Assist, което може да бъде направено от Settings->System->Focus Assist->Automatic rules category и изключите When I’m playing games. Проблемът не се появява при всички потребители и засега не е ясна причината, от която се поражда.

Прочетете още:  Windows 10 бележи спад през февруари 2018, Linux и macOS бележат ръст

Изглежда, че засега функцията има проблеми, но потребителите могат да се надяват, че от Майкрософт ще пуснат поправка на 8-май, когато е следващия Patch Tuesday. Дотогава решението е да спрете Focus Assist, за да не ви създава неприятности.

0/5 (0 Reviews)