Новата конкуренция на Microsoft Surface предлага и Ubuntu освен Windows 10

0
22
Новата конкуренция на Microsoft Surface предлага и Ubuntu освен Windows 10


Алтернативите и конкурентите на Microsoft Surface стават все повече и сега китайският производител Chuwi е готов да представи и своето устройство, което освен Windos 10 предлага и Ubuntu.

Chuwi Hi13 беше представен по-рано тази година на CES и ще влезе в предварителна продажба само след пет дни – на 20-ти февруари.

Цената от едва $369 прави Chuwi Hi13 много интригуващ, особено за потребителите, които искат повече от една операционна система, защото Hi13 идва и с официална поддръжка за Linux Ubuntu и от Chuwi много се гордеят с това и считат, че представлява огромно предимство.

Hi13 се очертава като едно от малкото устройства в сегмента на 2 в 1 устройствата, на които може да бъде използвана операционна система с отворен код, без да е необходима допълнителна намеса и настройка.

Техническите данни, които бяха публикувани, показват, че Chuwi Hi13 ще бъде с 13.5-инчов дисплей, с резолюция от 3000×2000 пиксела.

Новата конкуренция на Microsoft Surface предлага и Ubuntu освен Windows 10 5

Процесорът е Intel Apollo Lake Celeron N3450 с тактова честота от 2.2GHz, оперативната памет (RAM) е с капацитет от 4GB, графичният ускорител е Intel HD Gen9 Graphics 500 и вградено eMMC пространство от 64GB.

Корпусът е изцяло метален и липсват каквито и да било вентилатори. Има четири аудио говорителя, Wi-Fi, предна камера от 2 мегапиксела и задна от 5 мегапиксела. По отношение на свързаността Chuwi H13 предлага USB-C, един microHDMI вход и два USB 2.0 порта. Батерията е с капацитет от 10 000 mAh, с възможност за бързо зареждане.

Устройството има поддръжка за откачане на клавиатурата, точно както при Microsoft Surface и също има писалка, която е с наименованието HiPen H3, който обаче ще бъде наличен малко по-късно, а не веднага след официалното стартиране на устройството. Дотогава от компанията уверяват, че HiPen H1 стилусът работи безпроблемно с новото устройство.

Прочетете още:  Linux Ubuntu вече може много лесно да се използва при Windows 10 във виртуална машина

Техническите характеристики на Chuwi H13 изглеждат доста добри и се очертава да бъде достойна конкуренция на Microsoft Surface. Фактът, че идва с официална поддръжка и за Linux Ubuntu, го прави още по-привлекателен за потребители, които търсят гъвкаво 2 в 1 устройство.

Новата конкуренция на Microsoft Surface предлага и Ubuntu освен Windows 10 6

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments