Новата серия мобилни телефони Xperia X на Sony вече е тук (видео)

0
35
Новата серия мобилни телефони Xperia X на Sony вече е тук  (видео)


Днес от Sony представиха три нови телефона, като и трите са от новата линия X Series.

И трите телефона са с Android и се казват съответно Xperia X, Xperia XA и Xperia Performance. Тяхната цел е да покрият всички ценови ниши, като идват с почти идентичен външен вид, но с големи разлики отвътре.

Hiroki Totoki, президент и CEO в Sony Mobile казва:

„Ние ще продължим да създаваме интелигентни продукти и услуги, които ви дават възможност да правите повече и да живеете още по-креативно, отколкото досега.

Нашите услуги и продукти ще ви свързват и ще станат неразделна и обичана част от вашия живот.“

Най мощният от трите телефона е Xperia X Performance, който идва с процесор Qualcomm Snapdragon 820, 3GB RAM и 32GB вътрешна памет, която може да бъде разширена с външна microSD карта до 128GB.

Камерата е 23 мегапиксела, с predictive хибриден автофокус, което осигурява акуратното заключване на фокуса в началото, LED светкавица и възможност за записване на видео в 4К резолюция. Фронталната камера в предната част на телефона е 13 мегапикселова. Дисплеят е 5 инчов, с FullHD резолюция (1080p), а батерията е 2700 mAh. Телефонът отговаря на стандарта IP68 за водо и прахо-устойчивост.

Средният по сила телефон е Sony Xperia X и също е с 5 инчов дисплей, който е с FullHD резолюция, отново с 3GB RAM, но процесорът му е малко по-слабият Qualcomm Snapdragon 650. Има същата 23 мегаписелова камера и фронтална камера от 13 мегапиксела. Вътрешният обем на паметта обаче е по-малък и идва в два варианта с 32 и 64GB, като също може да бъде увеличена с външна карта памет, а батерията е малко по-слаба – 2620 mAh. Има четец на пръстови отпечатъци и също покрива IP68 стандарта.

Прочетете още:  Майкрософт спират използването на Flash в браузъра Edge

Новата серия мобилни телефони Xperia X на Sony вече е тук (видео) 5

Xperia XA е най-евтиният вариант от линията, като дисплейът отново е 5 инчов, но поддържа до 720p резолюция. Камерата е 13 мегапиксела Exmos RS sensor, а фронталната камера 8 мегапикселова. Процесорът е MediaTek MT6755, а RAM паметта 2GB. Обемът на вътрешната памет е 16GB и може да се разширява допълнително с външна карта памет. Батерията е 2300mAh и няма четец за пръстови отпечатъци.

И трите телефна идват с шеста версия на Android Marshmallow. Цените все още не са известни, но потребителите ще имат избор между няколко цвята – златен лайм, бял, графитено черно, и розово златно.

Новата серия мобилни телефони Xperia X на Sony вече е тук (видео) 6

Можете да видите и официалното видео за серията:

0/5 (0 Reviews)