Новата USB защита на Apple вече е пробита от Grayshift

0
88
Новата USB защита на Apple вече е пробита от Grayshift

GrayKey устройството, което хаква успешно iPhone

След като от Apple с гордост обявиха, че най-накрая са осъществили мечтата си да създадат непробиваем iPhone със създаването на специална USB защита, сега става ясно, че всъщност от компанията Grayshift, които създадоха устройството GrayKey заради терористичния инцидент в Сан Бернардино, с което кракват успешно iPhone, са намерили начин да заобиколят и новата защита на компанията от Купертино.

GrayKey се включва към iPhone посредством Lightning порта и използва метода за разбиване на пароли brute force, като по този начин позволява впоследствие цялата информация, която се намира на устройството, да бъде извлечена. От Apple са много разтревожени от факта, че всеки един iPhone може да бъде разбит по този начин и затова въведоха USB защита, която която ще блокира USB връзките към устройството, ако телефонът не е бил отключван през последния един час.

Имайки предвид че brute force методът изисква много време, то, ако устройството използва силна парола, то тя е практически невъзможно да бъде разбита само за един час. Ако опитът за разбиване на паролата продължи повече от един час, операционната система ще прекрати USB връзката и по-нататъшното ѝ разгадаване няма да е възможно.

Новата защита се тества от iOS 11.3 и е пусната по подразбиране в iOS 12 dev beta, но по всичко личи, че тези усилия явно са напразни, както показва имейл кореспонденция, изнесена от Motherboard. В имейла се казва, че технологията на Grayshift е достигнала много високи нива и те вече са успели да елиминират новата USB защита в бета билда на iOS.

Прочетете още:  От Mozilla добавят Side View и Colors експерименти във Firefox (видео)

От компанията съобщават още, че GrayKey е базиран на технологии от бъдещето, които ще се развиват с времето, което и позволява толкова бързо да бъде пробита новата USB защита на Apple в iOS 12. Към момента не е ясен начинът, по който е постигнато това, като логично следва и никога да не разберем, защото принципа на работа на GrayKey е строго пазена тайна.

0/5 (0 Reviews)