Нови модели на Apple най-вероятно ще дойдат на 27-ми октомври

0
25
iOS 11 няма да поддържа iPad от четвърто поколение и iPhone 5 и iPhone 5C


Обновените версии на MacBook Air и MacBook Pro се очкава да се появят преди края на този месец. Ако сте решили да купувате нов Mac, то по-добре изчакайте малко, за да вземете новия модел.

И докато самите Епъл не казаха нищо по въпроса на анонсирането на iPhone 7, различни анализатори считат, че обновените версии на MacBook Air и MacBook Pro ще се появят до края на този месец.

Основно се спекулира около датата 27-ми октомври. Както и може да се очаква, от компанията отказаха всякакъв коментар относно предполагаемата дата.

Специално MacBook Pro има сериозна нужда от преработка и обновяване, защото последното му обновяване излезе през 2012-та година и оттогава е безнадеждно остарял. Освен нуждата от по-мощна видео карта и процесор, които очевидно новият модел ще получи, се знае и за някои други промени относно модела:

Ще бъде премахнат MagSafe 2 power портът.
Всички съществуващи портове ще бъдат заместени от USB-C, което означава, че вече няма да има слот за SD карти, ще бъдат премахнати всички USB 3 портове, както и Thunderbolt портовете.
Новият модел ще има по-тънък корпус от алуминий, подобно на MacBook.
Ъпгрейд към процесорите Intel Skylake и AMD Polaris графичните карти.
Над клавиатурата ще бъде добавена OLED тъч лента, която ще се използва за различни шорткъти и като меню бар, като се очаква да замести съществуващите до момента функционални бутони.
В бутона за включване на MacBook Pro ще бъде вграден Touch ID сензор, чрез който ще се осъществява вписване в системата и в Apple Pay.
Ще бъде подобрен животът на батерията.
Според данните до момента, аудио жакът ще остане и няма да бъде премахван.

Известните промени към момента за MacBook Air сочат, че при модела ще се осъществи по-скоро освежаване, отколкото някаква генерална промяна. При него ще бъдат променени следните компоненти:

Прочетете още:  Персоналният асистент Mycroft вече е наличен за потребителите на Plasma 5

Всички портове ще бъдат заместени с един единствен USB-C порт.
ще бъде премахнат MagSafe 2 power портът.
Ще бъде добавен Force Touch trackpad.
В бутона за включване на MacBook Air ще бъде вграден Touch ID сензор, чрез който ще се осъществява вписване в системата и в Apple Pay.

0/5 (0 Reviews)