Новият Chromium-базиран Edge браузър изтече в интернет. Можете да го пробвате

0
50
Microsoft Edge Chromium

След като от Майкрософт обявиха, че изоставят интернет браузъра Edge и започват разработката на нов браузър, се появиха множество спекулации за това как би могъл да изглежда новият продукт и какви ще са новите му функции. Този път от компанията залагат на сигурно и няма да използват собствен енджин, а според обявените планове браузърът ще е Chromium-базиран, използвайки енджина Blink.

Времето за чудене обаче свърши, защото преднамерено или не, Chromium-базираният Edge изтече в интернет, а от PCBeta Forum предоставят линк за сваляне в ZIP формат. Публикуването на публична preview версия се очаква скоро, но ако нямате търпение да видите какви промени са направени по браузъра, то имате възможност да го проверите още сега.

 

 

Разбира се, имайки предвид, че това е съвсем ранно издание, съветваме потребителите да не използват браузъра за ежедневни нужди, а само за тестови цели, защото е твърде вероятно да се натъкнат на различни по естество проблеми.

Понеже браузърът е в съвсем ранен стадий на разработка, е обяснимо да липсват някои функции, които от Майкрософт имат намерение да имплементират, като например set aside tabs функцията или анотации на уеб страници. Въпреки това обаче вече е налична поддръжка за Chrome приложения, които могат да бъдат инсталирани от Chrome Store или от сайта на Майкрософт. Наличен е и Dark Mode режим, който е заровен под купища настройки и е трудно откриваем.

 

Новият Chromium-базиран Edge браузър изтече в интернет. Можете да го пробвате 3

 

Към момента не е ясно по какъв начин от Майкрософт смятат да привлекат потребители към Chromium-базирания Edge, защото те могат да продължат да използват Chromium или Chrome. Дори и сега сърфирането в интернет при Edge е същото все едно използвате един от двата браузъра, с малката разлика, че на различни места изскачат услуги на Майкрософт, което не приемаме за плюс, а тъкмо напротив.

Прочетете още:  Усилията при KDE Plasma 5.12 се насочват към Wayland
0/5 (0 Reviews)