Новият дизайн на Skype дойде и за Linux

0
58
Новият дизайн на Skype дойде и за Linux


Новият модерен изглед, който от Майкрософт анонсираха през юли тази година и първоначално беше наличен за Windows и macOS, вече е наличен и за Linux.

След анонса повечето мнения на потребителите в мрежата бяха негативни и изглежда, че новият дизайн се харесва от малък кръг от хора. За щастие на тези хора, новият дизайн не идва за всички потребители, а трябва специално да бъде инсталиран Skype Preview.

От Майкрософт наричат новия дизайн „най-експресивният Skype до момента“ и добавят, че можете да правите много неща с него, като групови обаждания, споделяне на екран, чат и пр.

При новия дизайн са променени много неща – нови икони, нови цветове, нов изглед на груповите обаждания, добавен е нов панел при груповите чатове, където могат да се следят нотификациите, както и удобна медийна галерия, с която е лесно да се намери споделен файл или изображение, избор на светла или тъмна тема и др.

Новият дизайн на Skype дойде и за Linux 3

Има и още една новина – при Skype Preview споделянето на екран от Linux машина най-накрая работи. Разбира се, при старата версия 4.x на Skype, потребителите имаха всички налични опции, които се предлагаха и при другите операционни системи, но при новата версия на Skype for Linux споделянето на екрана не работеше, както е и до момента.

В Skype Preview обаче споделянето на екран работи и това може да се окаже една от причините някои потребители да изберат тази версия.

Можете да изтеглите Skype Preview за Ubuntu и Ubuntu-базираните дистрибуции оттук, но трябва да имате предвид, че това е версия в разработка и има вероятност да се натъкнете на различни проблеми. Освен това тази версия е налична само x64-битов вариант.

Прочетете още:  От Fedora възнамеряват да премахват пакети с неотстранени уязвимости

От Майкрософт обясняват, че мнението на потребителите в момента е много важно:

„Просто натиснете иконата, с форма на сърце, и ни кажете какво мислите.“

0/5 (0 Reviews)