Новият конкурент на Raspberry Pi се събира в дланта, но може да работи с Windows 10 (видео)

0
36
Новият конкурент на Raspberry Pi се събира в дланта


UP Core е x86 Intel QuadCore-базирана платформа, която се събира в дланта на ръката ви, но може да работи с напълно нормални операционни системи като Windows 10, Linux и Android.

От екипа на UP твърдят, че това е най-малкият x86 компютър с една дънна платка в света. И наистина, размерите на UP Core са 56.5mm x 66mm, което е колкото половин смартфон и е по-малко от Raspberry Pi 3.

UP Core е наличен във варианти с 1GB, 2GB и 4GB RAM, като вариантът с 1GB се предлага с 16GB eMMC пространство на цена от €69 при предварителна поръчка.

Вариантът с 2GB RAM и 32GB пространство се предлага за €85, а ако предложите €129 или повече в кампанията за набиране на средства, която тече в момента, ще получите 4GB RAM с 64GB пространство. Процесорът е Intel Atom x5-Z8350 QuadCore, познат още като Cherry Trail.

Вградена идва поддръжката за безжични мрежи и блутуут, има един USB и един HDMI порт и 5V DC конектор за захранване. За предложения над €195 Up Core идва с разширения за бавна и бърза скорост, които се свързват посредством 100-pin I/O конектор, както и шаси по избор. Чрез 100-pin I/O конектора могат да бъдат добавени до три разширения.

Новият конкурент на Raspberry Pi се събира в дланта, но може да работи с Windows 10 (видео) 3

Можете да закупите UP Core с предварителна заявка от [url=“ target=“_blank]Kickstarter[/url], като моделите с 16GB се предвижда да пристигнат при вас през август месец, а през октомври ще бъдат пуснати устройствата с по-голям капацитет на пространството. В цените не е включена доставка.

UP Core е третия модел на разработчиците от UP, а неговите предшественици са Up и UP2. Устройството може да работи с Linux, включително Ubuntu, Yocto и ubilinux, Android Marshmallow, Windows IoT Core и дори Windows 10.

Прочетете още:  GNOME 3.36 излиза днес с множество подобрения

UP Core може да се превърне в простичък компютър веднага щом към него бъдат свързани монитор, клавиатура и мишка. Разработчиците дори пуснаха видео, в което се демонстрира как платката работи с Windows 10.

0/5 (0 Reviews)