Новият MacBook на Apple ще знае, ако сте го отваряли

0
49
Новият MacBook на Apple ще знае


От Apple са известни със своите най-различни щипки, които са направени така, че да се разбере, ако устройството е отваряно, но сега са измислили нещо друго.

От Apple възнамеряват да използват винтчета, които ще разкриват дали е имало неоторизирано отваряне на устройството.

По време на отварянето на новия MacBook специалисти са открили, че вътре за прикрепване на пантите са използвани специални торкс винтчета, които също така са запълнени с някаква специална смес, която при опит за развиване на винтчето се разпада.

Явно се вижда, че тази смес е нанесена след като винтчето е било завито, което навежда на мисълта, че от Apple са въвели това като производствен процес.

На снимката се вижда още, че е използвано синьо лепило за резба, което да попречи винтчетата да се самоотвиват при нормална употреба.

Новият MacBook на Apple ще знае, ако сте го отваряли 3

Вероятно тези винтчета поемат известно количество товар, имайки предвид къде се намират и че са завити в мек алуминий, от Apple са предприели подобни действия, които да покажат всякакъв опит за развиването им. Може да се предположи, че те трябва да бъдат завити и с определено усилие, по начин, който да не счупи пантите, но и да са пристегнати така, че да не хлопат, което точно определено усилие неоторизирано лице няма как да знае с точност.

По този начин, ако някой, който не е упълномощен е развивал тези винтчета и след това пантите се счупят поради неправилното завиване, от Apple ще разберат това и ще могат да прекратяват гаранционните условия.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Нов ransomware заключва смарт телевизори