Новият робот на Apple може да рециклира по 200 iPhone устройства на час

0
40
Новият робот на Apple може да рециклира по 200 iPhone устройства на час

Все по-често в ежедневието ни се сблъскваме с широкото навлизане на роботите в най-различни сфери. От Apple също следват тенденцията и представиха своя нов робот за рециклиране на iPhone, който носи името Маргаритка (Daisy). Новият робот замества досега опериращия Liam, който беше представен през 2016-а година.

Маргаритка може да разглобява по 200 iPhone устройства на час от 9 различни модела, справя се много по-бързо от човешкия персонал и има способността да подрежда различните разглобени компоненти. Роботът събира и ценните метали, които се съдържат във всеки един смартфон. Такива са злато, платина, сребро и пр. Роботът също отчасти използва рециклирани части, а част от него са стари компоненти от Liam.

Новият робот на Apple може да рециклира по 200 iPhone устройства на час 3

От Apple съобщават, че всеки един iPhone, който е получен по програмата Apple Giveback до 30-и април тази година, ще бъде рециклиран, а базираната във Вирджиния организация с нестопанска цел Conservation International ще получава дарение. Потребителите също са облагодетелствани, ако предоставят устройство, което е подходящо и получават карти за магазина или подаръчни кредитни карти.

Повече можете да научите от официалния анонс на Apple.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Криптирането при Windows BitLocker може да бъде разбито по лесен начин