Новият съперник на Microsoft Surface, който ще представят от Apple, също може да използва тракпад

0
43
Новият съперник на Microsoft Surface


Следващата седмица на WWDC от Apple ще представят следващото поколение iPad Pro, който също може да бъде с тракпад, въпреки че с него няма да се мести мишката.

Докато при Windows и macOS тракпадът се използва за местене на мишката, при новия iPad Pro той ще може да бъде използван за преместване на курсора при писане, както при 3D Touch на iOS.

Идеята първоначално идва от David Chapman и е продължена от John Gruber.

С новия тракпад с променена концепция от iPad Pro може да бъде достоен съперник на Surface Pro. И двете устройства имат за цел продуктивността и с тракпада потребителите могат да извършват различни действия много по-бързо, без нуждата от докосване на екрана.

При iPad Pro с помощта на тракпад курсорът за писане ще се мести по-бързо особено ако се използва със Smart Keyboard, когато не е удобно да се активира 3D Touch, за да бъде той преместван.

Тази нова концепция за използването на тракпад не присъства при Microsoft Surface и с това Apple могат да спечелят потребителите, предоставяйки им позната функция.

Засега от Apple не са потвърдили наличието на тракпад при iPad Pro, но такъв ход има своя смисъл и е твърде вероятен. Ще разберем съвсем скоро на WWDC през следващата седмица, когато ще се появи и повече информация относно iOS и MacBook.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От SpaceX успяха успешно да приземят вече използвана ракета