Новият SSD диск T7 Touch на Samsung има скенер за пръстови отпечатъци

0
88
Новият SSD диск T7 Touch на Samsung има скенер за пръстови отпечатъци

Samsung представиха своя нов модел SSD диск T7 Touch, който има скенер за пръстови отпечатъци.

На CES 2020 южнокорейският гигант Samsung представи два свои нови модела SSD дискове T7 и T7 Touch. Интересът беше предизвикан от втория модел T7 Touch, който идва с нещо необичайно, а именно скенер за пръстови отпечатъци.

До момента дисковете можеха да се защитават чрез парола или криптиране, но добавянето на скенер за пръстови отпечатъци е доста по-удобно, защото не трябва да помните дълги и сложни пароли, които често се случва да бъдат забравяни от хората, а също така скенерът представлява допълнителна защита на данните ви при кражба.

Като изключим факта, че T7 Touch има скенер за пръстови отпечатъци, то двата новопредставени модела T7 и T7 Touch имат еднакви характеристики. И двата модела поддържат USB Gen 2 стандарта, което позволява достигането на скорост на четене от 1050MB/s и сокорст на писане от 1000MB/s.

Ако сравним тези скорости със скоростите на предшественика T5, то забелязваме, че при двата нови модела T7 и T7 Touch те са двойно по-бързи. За допълнителна сигурност е добавена и възможност за защита с парола и AES 256-битово криптиране.

Предлагат се варианти от 500GB за $130, 1TB за $230 и 2TB за $340. Потребителите могат да правят избор между цветовете сребърно и черно. Моделите ще се предлагат в над 30 държави, а официалното им влизане в продажба се очаква през второто тримесечие на 2020-а година.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  System 76 представиха Linux лаптопа Lemur Pro, който е с изключително дълъг живот на батерията