Новини около Wine-Staging. Все пак нови версии ще има

0
891
Wine-Stahing Linux игри

Wine-Staging представлява неофициален клон на Wine, в който експериментално биват имплементирани най-новите интересни кръпки, които предоставят по-голяма съвместимост и бързодействие при различни Windows игри и приложения.

Въпреки своя нестабилен статус, множество игри тръгват само и единствено с Wine-Staging, а при други се наблюдава липса на графични проблеми или проблеми с бързодействието, които съществуват при официалната версия на Wine.

След като преди няколко дни екипът от двама човека на Wine-Staging обявиха тъжните новини, че повече няма да има нови версии, защото вече не са студенти и няма да имат време, то сега други трима разработчици дават отново живот на проекта и смятат да го възродят, след като от два месеца не е излизала нова версия.

Alistair Leslie-Hughes, заедно със Zebediah Figura и Thomas Crider се нагърбват с нелеката задача да прехвърлят Wine-Staging 2.x към официалната серия 3.x (към момента последната Staging версия е 2.21), но това може да не стане бързо, защото на опашката чакат над 1100 кръпки, които трябва да се имплементират.

Новото хранилище вече е налично в GitHub, а веднъж щом кръпките бъдат имплементирани и разработчиците се уверят, че изданието вече може да бъде компилирано без грешки, те смятат да издадат и първото ново издание от серията 3.x. След излизането на това издание, вече ще се приемат и нови кръпки.

След това те възнамеряват да намалят броя на кръпките, които ще бъдат имплементирани за в бъдеще, за да може да се намали огромният обем работа, който е свързан с всяко едно ново издание, а също така възнамеряват и да подобрят връзката между кръпките и съобщаването за грешки в тях.

Прочетете още:  В Ubuntu 20.04 LTS ще има WireGuard поддръжка

Тази добра новина идва заедно с друга вълнуваща новина, а именно предстоящата поддръжка на Vulkan в официалните издания на Wine, което ще позволи стартирането на игри, използващи Vulkan API, които не са портнати към Linux.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments