Новите iPad Pro модели се огъват и чупят лесно (видео)

0
79
Новите iPad Pro модели се огъват и чупят лесно (видео)

Измина около месец откакто Apple пуснаха своите нови iPad Pro модели, но сега се оказва, че те имат проблеми и са доста чупливи при леко огъване.

Новият iPad Pro, който се предлага в два варианта е първият таблет на Apple, при който липсва home бутона, а също за пръв път на потребителите се предоставя и технологията Face ID за отключване на устройството. iPad Pro е дебел едва 5.9mm, което изглежда е и проводник за новите проблеми.

Известният изпитател на различни устройства JerryRigEverything публикува в YouTube нов тест на iPad Pro, където се вижда, че устройството се чупи при съвсем лек натиск. Подобни оплаквания от разочаровани потребители вече циркулират и в мрежата.

Във видеото се вижда, че при лек натиск устройството се огъва и по корпуса остават следи от огъването, а при средно силен натиск корпусът се чупи и предният и задният панел се отделят. Потребителите в коментарите дори се шегуват, че от Apple са изпреварили Samsung в създаването на първия сгъваем таблет.

Засега проблемът изглежда, че не е широко разпространен, но предвид това, че моделът е пуснат съвсем скоро, броят на потребителите, които страдат от него има вероятност да се увеличи значително. Едно е ясно – потребителите трябва много да внимават с новия iPad Pro, защото могат да го сгънат с минимално усилие.

Ако iPad Pro започне да се чупи твърде често, от Apple ще са изправени пред проблем, с който ще са длъжни да се справят по някакъв начин. Това не е първият път, когато тяхно устройство страда от слаб корпус, който се чупи при огъване.

Прочетете още:  Изтече кода за една от най-важните части на iOS

iPhone 6 Plus получи голяма доза критики именно поради същия проблем. Това обаче не спира феновете на компанията да продължат да закупуват техни устройства, въпреки съмнителното качество, което се предлага, при това на твърде висока цена.

0/5 (0 Reviews)