Новите iPhone 2019 идват с 18W Fast Charger адаптор

0
902
Новите iPhone 2019 идват с 18W Fast Charger адаптор

От Apple се очаква да анонсират три смартфона тази година, които както обикновено ще се явяват наследници на сегашните модели. Това ще са модели, които за последно ще използват LCD дисплеи, тъй като всички следващи модели преминават към OLED дисплеи.

Новите смартфони се очаква да имат и функцията за зареждане „reverse wireless charging“, която предоставя възможност на потребителите да използват своя IPhone като зарядна станция и благодарение на това да зареждат други съвместими устройства като AirPod и Apple Watch.

Изглежда обаче от Apple отново няма да успеят да предложат някаква иновация в това отношение, защото reverse wireless charging вече се предлага от компаниите Samsung и Huawei. Имайки предвид, че анонсът на трите iPhone модела се очаква да бъде чак през септември, то от Apple са закъснели ужасно с новостите, които ще предложат на своите клиенти.

Що се отнася до бързото зареждане, актуалните към момента смартфони на Apple поддържат тази функция, но както може би много iPhone потребители с огорчение са установили, е нужно закупуването на допълнителен 18W USB-C адаптор и Lightning to USB-C кабел, които се продават отделно от Apple и не идват в комплект с iPhone.

Това означава, че въпреки високата цена, която те са платили за iPhone, клиентите ще трябва да извадят допълнително още около 100 лева за кабели и адаптор, ако искат да се възползват от функцията за бързо зареждане.

Според нова информация от японския блог Macotakara, това изглежда е напът да се промени. Според него от Apple най-сетне са решили да спрат да предлагат своите смартфони с остарелите 5W адаптори, които зареждат устройствата изключително бавно и отсега нататък ще включват в комплекта 18W USB-C адаптор, който потребителите вече няма да се налага да закупуват отделно. Това означава, че клиентите на Apple най-сетне могат да се почувстват както клиентите на други компании и ще получат своите зарядни устройства безплатно, без нуждата да ги закупуват отделно.

Прочетете още:  Очакват се проблеми с глобалния интернет в следващите 48 часа

Както вече споменахме, анонсът на трите нови модела на iPhone 2019 се очаква да се случи през септември, а малко по-късно същия месец започват и реалните продажби. Новите iPhone модели ще използват най-новата версия на мобилната операционна система на Apple iOS 13, която ще бъде анонсирана на WWDC през юни тази година.

0/5 (0 Reviews)