Новите процесори Intel Skylake лесно могат да се счупят

0
38
Новите процесори Intel Skylake лесно могат да се счупят


Новите процесори на Intel от серията Skylake лесно могат да се счупят, защото са с по-крехка основа.

Основата на новото шесто поколение процесори, или така нареченият substrate, е по-тънка от предшестващите модели и някои охладители могат лесно да я счупят при монтиране, оказвайки натиск върху процесора.

Оказва се, че освен процесора може да бъде счупен и сокетът, както съобщават от tomshardware.

От Arctic Coolers за пръв път съобщават за проблема, като упоменават, че техните охладители са напълно съвместими с новата платформа със сокет 1151 и процесорите Skylake. Въпреки това те предупреждават, че спедиторските компании понякога пускат палетата с техника от над два метра височина и ако има монтиран охладител, то вероятността да се счупят сокетът и процесорът е много голяма. Затова те препоръчват монтажът да се извършва след получаване на машината.

Scythe пък признават, че имат проблем с новите процесори и наистина има вероятност при монтиране да се счупи процесорът, като в момента работят върху механизма на монтиране, което ще се изрази в създаването на нови винтове, които да упражняват по-малко натиск, за да се предотвратят повредите за в бъдеще.

От компанията уверяват, че всеки собственик ще получи нов комплект с винтове, само трябва да попълни тази форма.

От Intel потвърждават за проблема, като наистина потвърждават, че субстратът е по-тънък, отколкото на предшествениците на Skylake. Въпреки това новият процесор е сертифициран за натиск от 50 либри точно както е при по-старите процесори. В момента от Intel разучават казуса.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт публикуваха ъпдейта KB4090914 за Windows 10 Fall Creators Update
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments