Новостите при KDE Plasma: седмица 84

1
51
KDE Plasma

Разработчикът от KDE екипа Нейт Греъм обяви поредната порция новости при Linux графичната среда и съобщи, че инициативата е към своя край.

Както винаги имаме множество промени по Linux графичната среда KDE, но може би най-голямата новина е, че Usability & Productivity инициативата е към своя край.

Това съобщава Нейт Греъм обяснявайки, че инициативата е била голям успех, но всички хубави неща все някога трябва да свършат, за да направят място за други, които ще са още по-добри.

Потребителите са изпратили идеи за много нови начинания, които скоро ще бъдат подложени на гласуване и ще бъдат излъчени три категории следващия месец на Akademy събитието.

Въпреки че Usability & Productivity инициативата ще приключи скоро, Греъм очаква, че всъщност доста неща ще продължат да се случват около нея, включително и дългоочакваните проекти за PolicyKit поддръжка и споделен Samba и NFS ресурс в KIO и файловия мениджър Dolphin.

Тези проекти се развиват с пълна пара и Греъм се надява да ги види приключени до няколко месеца, запълвайки няколко големи празнини в KDE Plasma.

И въпреки официалния край на Usability & Productivity инициативата, Греъм съобщава, че му е много приятно да се занимава с нея и ще продължи със седмичните блог постове в обозримо бъдеще – „твърде е забавно, за да спра“ – споделя той.

Някои от новостите тази седмица са добавена възможност за автоматично влизане в режим „не ме безпокой“ при screen mirroring режима, добавена е възможност за задаване на максимално увеличаване на силата на звука, което да е под 100%, поправени са различни бъгове при цъкане с десен бутон на иконите в системния трей.

Прочетете още:  При Linux Kernel 5.3 продължават подобренията за Sound Open Firmware

Поправено е замръзване на прозореца на Plasma Networks уиджита при оразмеряване на прозореца му при Wayland, поправени са цветовете при някои менюта, поправени са визуални проблеми при бутоните с падащи менюта, добавена е визуална разлика при активните и неактивните табове при интернет браузърите Chromium и Google Chrome с използването на Breeze-GTK темата.

Discover сега показва по-ясна грешка при липсата на интернет и вече показва индикатор, че извършва дейност докато зарежда първоначалния списък с приложенията, контекстното меню на таск мениджъра получава икона за опцията “Allow this program to be grouped”, текстовият редактор вече пита за запазване или отхвърляне на направените промени при затваряне на прозореза с настройките и още.

Пълния списък с промените и подобренията при KDE Plasma можете да разгледате в официалния анонс.

5/5 (1 Review)
1 Comment
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

И нови бъгове… 😆