Нововъведения при билд 1511 при Windows 10 за бизнеса

0
28
Уязвимост в Windows 10 прави всеки един компютър


От Microsoft изпълниха обещанието си да предоставят на бизнеса инструменти за по-лесно управление.

През месец май те обещаха да предоставят инструменти за по-лесно управление и отлагане на ъпдейтите при Windows 10. Сега вече всичко е събрано на едно място.

Новите опции за контролиране предоставят възможността да се отлагат ъпдейти при Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise и Windows 10 Education със service наречен WUB или Windows Update for Business.

От Microsoft твърдят, че по този начин ще се намалят разходите по управлението. Дава се възможност на администраторите за отлагане на ъпдейтите от два до три пъти годишно, с по четири месеца.

Това се наложи след като при Windows 8.1 от Редмънд дадоха само един месец за преминаване към Windows 8.1 Update, което предизвика огромно недоволство от страна на бизнеса. Въпреки опитите си да наложат новите версии и ъпдейти по всякакви възможни начини, от Microsoft се огънаха и увеличиха този период на четири месеца, защото осъзнаха, че не могат да пришпорват най-важните си корпоративни потребители по този начин. В резултат бизнесът получи WUB и възможност за отлагане на ъпдейтите за Current Branch for Business, което става много лесно, само с избирането на един тикбокс в разширените настройки, с наименование Defer upgrades.

Администраторите могат да преминат от Current Branch, който е по подразбиране, към значително по-бавния Current Branch for Business, чрез Defer upgrades for the following duration (months)“ group policy, което е еквивалетно при Windows 10 Pro, където това се случва чрез избиране на гореспоменатия тикбокс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu 18.04 вече е наличен за сваляне от Microsoft Store