Nvidia 370.28 видео драйвъра за Linux идва с възможност за оувърклок на Pascal чиповете и Prime синхронизация

0
51
Nvidia 370.28 видео драйвъра за Linux идва с възможност за оувърклок на Pascal чиповете и Prime синхронизация


Nvidia издадоха нова версия 370.28 на своя видео драйвър за Linux, който носи със себе си редица вълнуващи функции и промени.

Nvidia 370.28 видео драйвъра вече дава възможност за оувърклок на новите видео карти на Nvidia GeForce GTX 1000, Pascal, чрез CoolBits. Възможността за оувърклок се появи миналия месец в бета версията на драйвъра.

Най-вълнуващата новина може би е това, че в новата версия има експериментална поддръжка за PRIME Synchronization, която ще предотврати накъсването на картината (tearing) и артефактите при устройствата с вградена и дискретна видео карта, при споделянето на буферите между тях при системите с Prime.

Трябва да се отбележи обаче, че за да използвате PRIME Synchronization трябва да сте с Linux Kernel 4.5 и да прекомпилирате X.Org Server 1.19, който в момента е в Git.

Новата версия Nvidia 370.28 носи със себе си още редица подобрения като потенциални зависвания във Vulkan приложения като Dota 2 и vkQuake, които използват vkFences за синхронизация, поправен е бъг при, който драйвърът не слагаше коректни HDMI YUV 420 4K резолюции при някои телевизори, добавен е PixelShiftMode за MetaMode опцията и много други.

За повече информация относно промените в новия видео драйвър Nvidia 370.28 за Linux, можете да погледнете официалната страница на Nvidia.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Radeon Software 18.40 за Linux