NVIDIA 410.78 Linux драйвърът е наличен и предлага различни поправки

0
39
Излезе NVIDIA 430.09 за Linux. Идва с подобрения при VDPAU и поддръжка за GTX 1650

От NVIDIA обявиха официално Linux видео драйвъра 410.78, който вече е наличен за сваляне и инсталиране от потребителите на тази операционна система.

NVIDIA Linux 410.78 видео драйвърът получава поддръжка за анонсираните тази седмица нови видео карти, базирани на Turing архитектурата NVIDIA RTX 4000. Quadro видео картите се използват на работни станции и са насочени към професионалистите, които създават графика, използват CAD програми и създават дигитално съдържание. Сега с добавената поддръжка за най новите NVIDIA RTX 4000 потребителите на Linux имат цялата мощ на последното поколение карти на производителя.

При новата версия на видео драйвъра е добавен и нов hook скрипт „pre-unload“ към nvidia-installer hook script системата. Този скрипт ще бъде стартиран преди nvidia-installer да се опита да освободи съществуващите NVIDIA кернел модули.

При NVIDIA Linux 410.78 видео драйвъра са отстранени и някои проблеми като поправка на проблема, при който превключването на режимите не може да се осъществи, когато е свързан SDI output board, поправен е бъг, който предизвиква повредена графика при Vulkan, отстранен е проблем, при който X зависва при използването на legacy VGA режим при използването на DisplayPort Multi-Stream link.

NVIDIA Linux 410.78 може да бъде свален от официалния сайт на NVIDIA.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Кръпка по сигурността за Internet Explorer остави Windows компютри неизползваеми