NVIDIA 415.13 Beta Linux драйвърът излезе с множество подобрения

0
916
NVIDIA GPU

От NVIDIA издадоха първата бета версия на своя видео драйвър от серията 415 за Linux, BSD и Solaris, който идва с множество полезни подобрения и поправки на проблеми.

При NVIDIA 415.13 Beta виждаме поправка за сриване на Wine при по-новите Linux дистрибуции, инсталаторът на драйвъра е подобрен с нов pre-unload hook, налични са различни поправки за Vulkan, поправен е X проблем с EDID, контролният панел nvidia-settings получава подобрения при някои икони, които не се изобразяваха коректно, променено е минималното изискване за Linux ядро от 2.6.9 на 2.6.32.

Поправен е OpenGL проблем при floating-point viewports, поправен е бъг, който може да предизвика сриване при излизане от Vulkan приложения, стартирани на X сървър с разрешен UBB, поправен е X проблем, който предизвиква зависване при системи, стартирани в legacy VGA режим с използването на DisplayPort Multi-Stream линк, индикатор за PRIME дисплеите за състоянието на синхронизацията и още.

Засега не ясно дали в новия драйвър е имплементирано новото разширение за Stream Output поддръжка, което позволи да се играят Windows игри под Linux, които изискват подобна поддръжка. Към момента единствената версия на NVIDIA драйвъра, която предлага поддръжка за това разширение е бета версията 396.54.09.

Повече подробности можете да научите от официалния сайт на NVIDIA.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Тошиба пуска най-бързия си NAS диск