NVIDIA 415.18 Linux драйвърът е тук и предлага множество поправки

0
975

Малко след като анонсираха Linux драйвъра 410.78, от NVIDIA обявиха и първата стабилна версия от серията 415, която идва с множество поправки и различни нови функции. NVIDIA 410.78 имплементира поправките и новите функции от бета версията от серията 415.хх и те вече са налични в стабилната версия.

В новото издание е добавен индикатор за PRIME дисплеите за състоянието на синхронизацията, nvidia-settings контрол панелът е актуализиран и иконите вече се изобразяват коректно при използването на някои GTK+ теми, поправено е възможно сриване на Wine при актуалните издания на операционната система, подобрени са визуализацията и функционалността на nvidia-settings контролния панел при оразмеряването му до малки размери.

Поправен е X проблем, който предизвиква зависване при системи, стартирани в legacy VGA режим с използването на DisplayPort Multi-Stream линк, поправен е проблем при OpenGL, при който NV_conditional_render въздейства некоректно на mipmap генерирането, nvidia-installer е актуализиран и позволява –no-cc-version-check опцията за спиране на проверяването на версията на компилатора, когато драйвърът се инсталира с DKMS.

Поправено е сриване при Linux дистрибуцията Debian, което се провокира при наличието на файла /etc/ld.so.nohwcap, повишено е минималното изискване за X.Org server на 1.5 и видео драйвър ABI 4, модулът на ядрото NVreg_EnableBacklightHandler вече е разрешен по подразбиране, повишено е изискването за версия на Linux Kernel от 2.6.9 на 2.6.32, поправени са различни проблеми при OpenGL, X сървъра, Vulkan и още.

Пълния списък с промените можете да разгледате на страницата на NVIDIA.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Лоши новини за iPhone X - тест показва, че OnePlus 5T е по-бърз (видео)