NVIDIA Beta Linux драйвърът 418.30 добавя FreeSync поддръжка. Налична е и Optical Flow поддръжка

0
53
Linux NVIDIA 418.31.03 бета драйвърът идва с поправки за игрите Warhammer II и Hitman 2

За радост на потребителите преди около три седмици на CES 2019 от NVIDIA обявиха, че ще добавят поддръжка за FreeSync дисплеите при Pascal (и по-нови) видео карти и тази поддръжка ще стане налична с последващи драйвърни актуализации. FreeSync поддръжката беше добавена първо за Windows, но ето, че съвсем малко след това тя вече е налична и за Linux потребителите с идването на драйвъра 418.30, които също ще могат да играят на игри без накъсване (tearing).

От NVIDIA отдавна имат поддръжка за G-SYNC дисплеите при Linux, но с новата Beta версия на драйвъра се добавя „G-SYNC Compatible“ поддръжка или позната още като FreeSync (dynamic refresh rate) поддръжка. Тук е интересно да се отбележи, че Linux драйвърът поддържа абсолютно същия брой монитори както и този за Windows, но могат да бъдат добавени и допълнително още модели монитори. Точно както при Windows и при Linux ще ви е необходима видео карта от GTX 1000 сериите или по-нова.

В NVIDIA Beta 418.30 Linux драйвъра виждаме още Optical Flow добавена поддръжка под формата на нова библиотека libnvidia-opticalflow.so. Тази функция се използва за изчисления с хардуерно ускорение при optical flow вектори и stereo disparity стойности.

Налични са още Vulkan Stereo presentation, NVIDIA Video Codec SDK 9.0 поддръжка за Turing NVENC/NVDEC за видео енкодинг и декодинг, захранване на Vulkan изображения към NVENC с използването на Vulkan-CUDA interop поддръжката, YUV 4:4:4 поддръжка за декодиране на H.265/HEVC при NVIDIA Turing видео картите, налична е и OpenGL поправка за сриване на приложенията при повторение на VT ключовете.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

Прочетете още:  Видео картите Adreno 405, 640 и 650 ще се поддържат при Linux Kernel 5.8
0/5 (0 Reviews)