От Nvidia обявиха новия бета Vulkan драйвър за Linux и Windows 418.52.16

0
50
Излезе NVIDIA 430.09 за Linux. Идва с подобрения при VDPAU и поддръжка за GTX 1650

Разработчиците от NVIDIA анонсираха своята поредна версия на бета Vulkan видео драйвъра за Linux и Windows. При Linux версията е 418.52.16, а при Windows – 425.94.

Новата бета на Vulkan драйвъра не идва със значими промени, а въвежда поддръжка за едно ново Vulkan разширение, с което разработчиците могат да тестват своите Vulkan приложения.

Новото рзширение VK_KHR_imageless_framebuffer, което бе обявено във Vulkan, версия 1.0.114, позволява създаването на фреймбуферите без нуждата първо да бъдат създавани изображенията.

Това дава повече гъвкавост по отношение на това как могат да бъдат използвани фреймбуферите и премахва нуждата от по-голямата част от объркващите правила за съвместимост.

Nvidia Vulkan Graphics
Nvidia Vulkan Graphics

Фреймбуферите сега вече ще се създават с малко количество мета данни относно изгледите на изображенията, които ще се използват във VkFramebufferAttachmentsCreateInfoKHR и актуалните изгледи вече са предоставяни при започващото render pass време посредством VkRenderPassAttachmentBeginInfoKHR.

Изискванията за новото разширение са минимална версия на Vulkan 1.0 и поддръжка за разширенията VK_KHR_maintenance2 и VK_KHR_image_format_list.

Новият бета Vulkan видео драйвър може да бъде изтеглен от страницата на NVIDIA.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Daymare 1998 Linux DXVK Wine
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments