NVIDIA потвърди, че има влошаване в бързодействието на видео драйвъра им

0
54
NVIDIA GPU

Ако вашата видео NVIDIA карта е с по-малко видео памет и усещате, че с последните драйвъри имате понижено бързодействие, то сте напълно прави.

Инженерът от NVIDIA Arthur Huillet потвърди, че има регресия в бързодействието при последните версии на видео драйвъра за Linux, а проблемът се е появил във версия 378, като е наличен дори и в последните издания от серията 387. Най-вероятно той е породен от направена промяна при разпределението на определени текстури, която е предизвикала проблеми в управлението на паметта.

Някои потребители съобщават за съвсем лек спад от няколко кадъра, но при други се нблюдават по-големи спадове от около 10%.

Huillet съобщи, че ще бъде изкарана поправка във версия 390, като ще продължава да се работи по откриването на причината на проблема, която за момента е неизвестна. Поради тази причина засега той не може да даде смислен отговор на питанията на потребителите. Разработчикът също така предполага, че проблемът засяга всички NVIDIA видео карти или поне тези, които са с по-малко видео памет.

Бета версията на 390 драйвъра се очаква преди края на тази година.

Повече информация можете да получите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  .deb пакет с Open R на Microsoft нанася недопустими промени при Linux