Nvidia пусна бета Vulkan Linux драйвър, заедно с този за Windows

0
47
Nvidia пусна бета Vulkan Linux драйвър


Днес, само един ден след излизането на Vulkan 1.0.39 Nvidia пусна бета Vulkan драйвър за Windows и Linux, с поддръжка за 1.0.39 разширенията.

От Nvidia продължават с добрата поддръжка за Linux и изкарват Vulkan драйвъри почти веднага, след като от Khronos ъпдейтнат Vulkan.

Сега новата бета версия на Vulkan Linux драйвъра вече е налична за геймъри и разработчици, като в нея са имплементирани новите разширения от Vulkan 1.0.39. Тук е важно да споменем, че версията за Linux излезе на същия ден, в който излезе и версията за Windows.

В новия бета драйвър е добавена поддръжка за разширенията VK_KHR_maintenance1, VK_EXT_shader_ballot, VK_KHR_get_physical_device_properties2, VK_EXT_shader_group_vote, VK_KHR_shader_draw_parameters.

Всички тези разширения са имплементирани в новите бета драйвъри за Windows и Linux, а неговата версия е 375.27.07.

Хубаво е да виждаме, че от Nvidia пускат нови драйвъри толкова бързо за всички платформи. Когато обаче говорим за Mesa Vulkan драйвърите, нещата са малко по-различни.

Вече има някакви пачове, които циркулират в Mesa-dev. При AMDGPU-PRO и официалния драйвър на AMD за Vulkan също нищо не е ясно за момента, като няма никаква информация по въпроса и кога въобще смятат да изкарат нова версия с поддръжка за новите Vulkan 1.0.39 разширения.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Потребителите на Windows 10 Home няма да могат да поставят ъпдейтите на пауза