Nvidia пусна мобилна версия на Pascal видео картите

0
52
Nvidia видео карти


От Nvidia пускат Pascal видео карти за мобилни устройства, които са конкурентни на тези за десктоп, но ще бъдат енергоефективни и ще са съвместими с лаптопи.

Компанията за видео карти Nvidia пусна нова серия графични процесори от тяхната най-нова линия Pascal, която серия е прадназнечена за лаптопи.

Новите GTX 1060, 1070 и 1080 са обозначени като VR-Ready (когато не са на батерия а са включени към мрежата), което означава, че ще бъдат подходящи за виртуална реалност.

Nvidia скъсаха с традицията да слагат по едно „М“ в края на имената на мобилните видео карти. Това е направено с цел да се покаже, че мобилните еквиваленти са напълно конкурентни със своите десктоп аналози. При Maxwell например видео картата GTX 980M даваше производителност близка до десктоп видео картата GTX 970.

Сега от Nvidia обещават, че новите видео карти ще са еквивалентни на десктоп моделите от същото поколение и обозначение на модела. От компанията съобщават още, че новите видео карти са с 76% по-бързи от видео картите базирани на Maxwell, но е използван същият 16-нанометров FinFET процес. Всяка една мобилна видео карта има същия процесор като десктоп еквивалента.

Nvidia съобщават, че по този начин за пръв път ще бъде възможно играенето на игри при 4K резолюция, а лаптопите с Full HD 1920×1080 ще могат да използват 120Hz честота на опресняване. Бяха анонсирани дори и лаптопи,които използват новите карти, като различни производители като MSI и Origin промотират новите хай-енд технологии при видео картите.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 вече не е безплатен. Цените започват от $119