Nvidia ще анонсират следващата си мейнстрийм видео карта през август

0
41
Излезе NVIDIA 430.09 за Linux. Идва с подобрения при VDPAU и поддръжка за GTX 1650

Според нова информация производителят на видео карти Nvidia изглежда, че ще обяви мейнстрийм видео картата си от следващо поколение през това лято. Това се вижда от обявената програма на конференцията Hot Chips, където се събират големи производители да обявят сериозния си напредък в технологиите.

Според изнесената програма, вице президентът на ASIC инженеринга при Nvidia Стюърт Оберман ще анонсира следващото поколение мейнстрийм видео карта на компанията, при това още в първия ден на конференцията, която ще се проведе на 20-и август в Калифорния, САЩ. Анонсът на Оберман е планиран за 11.30 часа местно време.

Засега не е известно точно какво ще анонсират от Nvidia, но това е твърде вероятно да бъде нова архитектура или пък освежаване на Pascal архитектурата. Поради използваната дума „мейнстрийм“, може да се предположи, че става въпрос за широко обсъждана напоследък архитектура от следващо поколение на видео картите на Nvidia, която носи кодовото наименование Turing, в чест на учения Алан Тюринг. Тюринг е известен със създаването на Машината на Тюринг, която дава основите на днешния съвременен компютър.

Новината за вероятен анонс на нова архитектура от страна на Nvidia идва малко след като от компанията обявиха, че видео картите им се връщат към нормалните си цени. По-високите цени бяха в резултат на ниски наличности, причинени от повишения интерес към копаенето на криптовалута.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Wine - новини и нови версии. Версия 3.0 RC1 е тук