Някои лаптопи с Windows 10 Creators Update имат проблем с черен екран

0
141
Windows 10


Различни потребители изпитват проблеми при събуждане на лаптопа, когато се появява просто черен екран.

Windows 10 Creators Update вече се разпространява за всички потребители по света на етапи или поне за тези, които от Майкрософт считат, че са подходящи, и докато не всички потребители ще го получат веднага, то други вече се борят с новите проблеми.

Новият проблем е с три различни модела лаптопи на Dell, при които операционната система не може да стартира до десктоп след събуждане, след като е бил инсталиран Creators Update и показва чисто и просто черен екран.

Самите Майкрософт съобщават, че конкретните модели за които става въпрос са Precision M7710, Alienware 17 R4 и Precision M6800, като може да има проблеми и при други модели.

От тази ситуация потребителят може да излезе като рестартира лаптопа от копчето, но, разбира се, той ще се появи отново щом компютърът бъде приспан или ако се затвори и отвори капакът му.

Инженерите от Майкрософт са открили, че проблемът е с видео карти на Nvidia и съветват потребителите да инсталират последната версия на техните драйвъри, които са тествани за Creators Update.

Новият драйвър вече се предлага и през Windows Update, така че, изпитвате този проблем, то просто трябва да инсталирате последните актуализации, за да бъде отстранен.

Това става по много лесен начин, като потребителят трябва да отиде на Update & security->Windows Update->Check for updates. Ако поради някаква причина драйвърът не е там, то винаги можете да го свалите от сайта на Nvidia.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Debian Installer Bullseye Alpha 1