Няма изненадани: Майкрософт търсят шеф за Windows Update

0
28
Внимание: Върлува фалшив Microsoft Security Essentials Antivirus


Майкрософт търсят шеф за Windows Update, който да се оправи със страшната каша, която е забъркана в момента и от която страдат почти всички потребители.

След идването на Windows 10, от Майкрософт решиха да следват линията на rolling release, която при Linux работи безотказно от години, но за Майкрософт очевидно това се оказа доста прибързано решение и модел, с който към момента не могат да се справят добре.

Тук трябва да се отбележи една разлика, която играе огромна роля – софтуерният гигант е решил, че потребителите нямат право да отказват ъпдейтите, а само да ги отлагат за известно време, независимо дали те носят със себе си проблеми или не, което определено е много голямо предизвикателство и съответно проблемите не закъсняха. Всъщност те не са спирали от момента, в който беше приета тази линия при новата операционна система.

Още една съществена разлика е, че ъпдейтите при Linux идват постоянно, поотделно, а не на пакети, без определена дата и час, като потребителите могат винаги да откажат някой от ъпдейтите. В същото време потребителите на Windows трябва да чакат веднъж месечно, за да бъдат поправени проблемите им, както и дупките в сигурността, което е много удобно за zero-day експлойтите и уязвимостите, които имат на разположение да се вихрят цял месец, преди да дойде заветният ъпдейт, а потребителите на Windows, въпреки че са си платили, да стоят незащитени толкова дълъг период от време.

Сега от Майкрософт търсят човек, който да може да се справи с цялата бъркотия и да отговаря и наблюдава процеса на пускане на нови функции, поправки и ъпдейти по сигурността, които се издават за Windows 10. Това означава, че човекът, който ще се нагърби с тази неприятна и определено тежка задача, ще отговаря пряко за това така известния „Пач във вторник“ да достига до потребителите безпроблемно, причинявайки по-малко главоболия, а когато има проблеми, каквито несъмнено ще има, да спомага за гасенето на пожара, ако можем така да се изразим.

Прочетете още:  Skidmap - нов Linux мауер, който копае криптовалута

Новият шеф на отдела, ще помага в планирането и приотизирането на месечните ъпдейти за Windows и Windows Server, както и ще решава кои проблеми се нуждаят по-бързо от поправяне и ще наблюдава и самия процес по поправянето им.

Не е никак учудващо, че дори и в самата обява едно от изискванията е за човек, който „има способността да редуцира хаоса, да опростява процеса и да внася спокойствие сред екипа“.

Нали Майкрософт не ни казват, че в Windows Update цари хаос? Очевидно проблемите са доста, а положението е наистина тежко. Желаем успех на новозначения шеф в отдела.

0/5 (0 Reviews)