Обновете версията на Chrome сега! Опасна уязвимост дебне в старите версии

0
27
Google Chrome

Шефът по сигурността при Google Chrome Justin Schuh алармира потребителите за опасна уязвимост при старите версии на браузъра, която засяга големите операционни системи Windows, Linux и macOS. Той съветва всички потребители незабавно да актуализират версията си до 72.0.3626.121.

От Google актуализираха своя анонс, в който вече се съобщава, че е налична поправка за zero-day уязвимост в Google Chrome, която е била обект на атаки. Уязвимостта е заведена като CVE-2019-5786 и е открита от Clement Lecigne от Threat Analysis Group към Google.

Разработчиците на Chrome са предпочели за момента да запазят детайлите относно уязвимостта в тайна, докато не се уверят, че в по-голямата си част потребителите вече са преминали към обновената и закърпена версия на интернет браузъра. След което тя вече може да бъде оповестена публично с подробности.

Към момента единствените детайли, които са известни за CVE-2019-5786 са, че това е уязвимост при управлението на паметта при Filereader на Chrome. Filereader е API, който позволява на уеб приложенията да четат съдържанието на файловете, които се намират на компютрите на потребителите.

Уязвимостта позволява на атакуващи да я експлоатират и да стартират зловреден код отдалечено. За да сте сигурни, че сте защитени от подобни действия, най-добрият вариант е да актуализирате до версия 72.0.3626.121 на Google Chrome незабавно.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Приключи поддръжката на CoreOS Container Linux на Red Hat
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments