Очакваме 5G лаптопи от Intel през втората половина на 2019-та година

0
881

С все по-нарастващите изисквания на потребителите относно свързаността и скоростите, с които тя се осъществява, производителите все по-усърдно се опитват да отговорят на техните нужди. От Intel не остават по-назад и обявиха, че в сътрудничество с Майкрософт, Lenovo, HP и Dell ще дадат на потребителите 5G Windows лаптопи, посредством техния 5G модем от серията XMM 8000. Според плановете това ще се случи някъде през втората половина на 2019-а година.

Очаква се на MWC 2018 от компанията да разкрият малко повече детйли относно 5G Windows устройствата, които със сигурност ще предизвикат голям потребителски интерес. Засега е ясно, че те ще са от типа 2-в-1 и ще използват Core i5 процесори от осмо поколение на Intel.

5G стандартът ще позволи безжична свързаност от ново поколение, което ще даде възможности, които до момента бяха немислими. Свалянето на файлове от интернет ще стане още по-бързо, а също така ще позволи и използването на виртуална реалност (VR) без тетъринг.

Освен 5G лаптопите, предстои от Intel да анонсират и първия лаптоп с 802.11ax WiFi възможности, който е все още прототип. Очевидно производителите вече ще трябва да работят в тази насока, след като миналия месец от Asus презентираха своя първи 802.11ax WiFi рутер RT-AX88U, който осигурява скорости до 6Gbps.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Табовете при Windows 10 Redstone 5 вече работят по-добре. Вижте какво ново идва с билд 17639