Очаквано: Новите Windows ъпдейти KB4345418 и KB4054566 предизвикват проблеми

0
34
Майкрософт бъг

От Майкрософт публикуваха новите ъпдейти KB4345418 и KB4054566, чиято цел е да поправи проблемите, които предизвикаха ъпдейтите, публикувани през тазмесечния Patch Tuesday и да повишат общото бързодействие. Случва се обаче нещо, което вече е традиция с дълбоки корени при Майкрософт – поправките на проблеми предизвикват нови проблеми и този случай не прави изключение.

Актуализацията KB4345418 представлява кумулативен ъпдейт за Windows Server 2016 и Windows 10 Anniversary Update (версия 1607), а ъпдейтът KB4054566 е за Windows Server 2012 R2, Windows 8.1 и Windows RT 8.1. И двата проблемни ъпдейта предизвикват нови неприятности със свързаността при отдалечен достъп, проблеми с Azure Active Directory и причиняват повишено използване на процесора до 100%.

Според изнесена информация от ghacks, кръпките вместо да поправят проблеми предизвикват нови такива, а системните администратори са започнали да съобщават за бъгове малко след публикуването им. Единият от проблемите е при Microsoft Azure Active Directory Connect (AADConnect), който спира да работи след инсталирането на ъпдейтите и се наблюдава 100% натовареност на процесора, съобщава потребител от Ask Woody, а проблемът се оправя с ънинсталирането на KB4054566.

Тема във форумите на Майкрософт потвърждава проблемите. Рестартирането на процесите връща натовареността на процесора към нормалните нива, но това е временно решение. За да се решат проблемите засега единственият начин е да се ънинсталират новите ъпдейти.

Същевременно Мат уилкинсън публикува изявление в Twitter, в което се вижда, че ъпдейтът KB4345418 предизвиква проблеми с черен екран при отдалечен достъп.

В момента от Майкрософт са в доста тежък период и тази година е белязана от множество проблеми, повечето от които остават и до момента без поправка. Потребителите, които рискуват да използват тази операционна система трябва да са наясно с последствията от всеки един нов ъпдейт, който е твърде възможно да носи неприятности със себе си.

Прочетете още:  Ubuntu Linux може да промени модела на изданията си

Към момента от Майкрософт не са потвърдили новите бъгове като се очаква това да се случи скоро. Потребителите могат да се надяват, че през следващия Patch Tuesday ще получат поправки за тези проблеми, но могат да са почти на 100% сигурни, че тези поправки, ще донесат и нови неприятности след себе си.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments