Очакват се проблеми с глобалния интернет в следващите 48 часа

0
100
Очакват се проблеми с глобалния интернет в следващите 48 часа

Интернет корпорацията ICANN съобщава, че започва имплементирането на Root Zone Key Signing Key (KSK) в целия свят, което може да засегне някои DNS потребители. С пускането на KSK новите криптографски частни и публични ключове ще бъдат доставени на интернет доставчиците, Domain Name System (DNS) операторите и администраторите на бизнес мрежи.

След като имплементирането на Root Zone Key Signing Key започна през октомври 2016-а година, то трябваше да завърши през октомври 2017-а, но впоследствие беше отложено, а причината е, че към онзи момент голяма част от интернет доставчиците и мрежовите оператори неи са били готови за KSK.

По-късно, когато беше публикуван планът на 1-и февруари тази година, се разбра, че имплементирането на KSK започва именно днес – на 11-и октомври 2018-а година. Root Zone Key Signing Key се налага, за да се ограничи високият брой на кибер престъпления.

В резултат на това от ICANN съобщават, че някои интернет потребители може да имат проблеми с мрежата, ако техният оператор или интернет доставчик не е готов за промените. Също така в следващите 48 часа е възможно да се наблюдават проблеми с интернет на глобално ниво, а потребителите може да изпитват затруднения при достъпването на някои уеб сайтове.

Повече информация можете да намерите на сайта на ICANN.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Лоши новини за iPhone X - тест показва, че OnePlus 5T е по-бърз (видео)