Office 2019 ще се поддържа само в Windows 10

0
50
Office 2019 ще се поддържа само в Windows 10

Следващата версия на офис приложението Microsoft Office 2019 ще се предлага само за Windows 10 и няма да бъде налична за другите версии. Тя ще замести десктоп версията на OneNote, която вече ще се предлага като Microsoft Store версия и също ще се предлага само за Windows 10 за потребителите, а старата версия OneNote 2016 няма да получава нови функции. На потребителите на Office 365 също вече няма да се предлага десктоп версията на OneNote.

Както обяснява продуктовият мениджър на OneNote William Devereux, синхронизиращият енджин, който е наличен в Windows 10 версията на приложението, ще бъде интегрирана и в клиентите на другите платформи iOS, macOS и Android. Той обяснява още, че надежността и представянето на OneNote са подобрени и това е благодарение на именно на новия синхронизиращ енджин.

Поради причината, че OneNote вече ще е Microsoft Store версия, на потребителите няма да им се налага да се притесняват или чудят с коя версия са, защото тя винаги ще е актуална и те ще получават новите версии много по-бързо отколкото досега.

Както вече споменахме, OneNote 2016 за десктоп няма да получава нови функции, но ще бъде предлагана удължена поддръжка за потребителите, които са закупули лицензи за Office 2019 или Office 365. Тази поддръжка ще бъде част от разширения период и приложението ще получава кръпки по сигурността до октомври 2025-а година.

Засега няма точно определена дата за излизането на Office 2019 за Windows 10, но се очаква това да се случи тази есен. От Майкрософт също така ще издадат версия на Office 2019 и за macOS.

Прочетете още:  90 дни продажби при Android почти бият девет месеца при Windows
0/5 (0 Reviews)