Официално излезе Debian GNU/Linux 8.7

0
39
Debian


Екипът от проекта на Debian е щастлив да съобщи на своите потребители, че седмият ъпдейт на стабилната Linux дистрибуция Debian 8, с кодово наименование „Jessie“ е вече тук.

В този ъпдейт са включени главно поправки на проблеми свързани със сигурността, като се поправят над 170 бъга и критични уязвимости.

Потребителите, които използват Debian Stable 8 „Jessie“ трябва да обновят операционните си системи възможно най-бързо, защото това очевидно е много важен ъпдейт.

От екипа учтиво отбелязват, че новият ъпдейт не представлява нова версия на Debian 8, а просто обновява някои нейни пакети, което означава, че няма абсолютно никаква нужда да изхвърляте старите си оптични дискове с „Jessie“. След инсталация просто трябва да обновите системата от актуален мирър.

Ъпдейтът към новата версия Debian 8.7 може да бъде извършен като се насочи aptitude или apt към някой от множеството FTP или HTTP миръри на Debian. Списък с миръри за Debian може да бъде намерен тук.

Засега нови образи, които да включват и новия ъпдейт не са налични, но имаме обещанието, че това ще се случи скоро и ще се намират на мястото, където обикновено ги търсим.

Debian GNU/Linux 8.7 идва пет месеца след Debian GNU/Linux 8.6 и към момента представлява най-сигурната версия от Debian Jessie серията. В нея са ъпдейтнати множество компоненти и приложения. Прави впечатление обаче забавянето на запушването на дупки по сигурността, което доскоро беше недопустимо за дистрибуция от подобен ранг.

Както вече споменахме, в новата версия на Debian GNU/Linux 8.7 общо са поправени над 170 бъга и дупки в сигурността. Конкретно става въпрос за 86 поправки относно сигурността и 87 поправки на бъгове от различно естество, което дава на потребителите повече стабилност и сигурност.

Прочетете още:  Linux дистрибуцията Lubuntu спира да издава 32-битови версии

Пълна информация за отстранените бъгове и критични уязвимости можете да намерите на официалната страница на проекта.

0/5 (0 Reviews)