Официално Ubuntu 18.10 ще се казва Cosmic Cuttlefish

0
208
Официално Ubuntu 18.10 ще се казва Cosmic Cuttlefish

Сепия, но не космическа.

В блог Марк Шатълуърт обяви официално кодовото наименование на следващото издание на Linux дистрибуцията Ubuntu 18.10, което е Cosmic Cuttlefish. Космическа Сепия може да звучи странно за някои, но името продължава традицията за оригинални кодови наименования на изданията на Canonical.

В блога се съобщава, че след като изданието с удължена поддръжка Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver беше добре прието от всички, сега наред е фокусирането към изданията през следващите две години до 20.04 и пътуването започва именно с Cosmic Cuttlefish. При Ubuntu 18.10 усилията на екипа от разработчици ще са насочени главно към сигурността, защото това се очертава като главен приоритет.

Марк обяснява, че сигурността е това, на което в последно време обръща най-много внимание и че ще се чувства страхотно да осигури добра защита на системите и на данните и това трябва да бъде предоставено на всички потребители, които използват Ubuntu. Сигурността е една от темите, които обединяват всички.

Шатълуърт е удивен от възможностите на Ubuntu и от това, че тази операционна система може да е сърцето на финансова компания, да се използва при десктоп машини, в облака, във всякакви IoT устройства, Raspberry Pi, различни прототипи и пр. Той благодари на всички за усилията, положени при Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver и се надява разработчиците да се насладят на постигането на своите цели през следващите две години.

Ubuntu 18.10 трябва да излезе тази година през октомври месец, ще използва X.Org Server 1.20, Mesa 18.3, Linux Kernel 4.18, GNOME 3.30 и множество актуализирани към тогавашна дата пакети.

Прочетете още:  iPhone 7 избухва и нанася тежки поражения на ръката на 42-годишен мъж (снимки)

Повече подробности можете да научите от блог поста на Марк Шатълуарт.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments