openSUSE и SUSE Linux Enterprise Server вече са налични в Windows Store

0
27
openSUSE и SUSE Linux Enterprise Server вече са налични в Windows Store


GNU/Linux дистрибуцията openSUSE вече е налична в Windows Store на Майкрософт. Засега обаче само потребителите на Insider програмата могат да го свалят.

Малко след като от Майкрософт обявиха плановете си Ubuntu, заедно с openSUSE и Fedora да се предлагат в Windows Store, Linux дистрибуцията openSUSE вече е налична в магазина.

От днес, потребителите, които участват в Insider програмата, получават достъп в магазина на Майкрософт до SUSE Linux Enterprise Server 12 и до openSUSE Leap 42.

И докато Ubuntu и Fedora също трябва да се появят в скоро време, от Майкрософт искат да извършат някои тестове с openSUSE, с помощта на Insider потребителите.

Като условие, за да можете да изтеглите и инсталирате някоя от двете предлагани версии на openSUSE е да участвате в Insider програмата и да имате Windows 10 build 16190 или по-нова.

Веднъж щом в Windows Store станат налични повече Linux дистрибуции, от Майкрософт възнамеряват да дадат възможност за използването на няколко от тях едновременно.

От Редмънд съобщават, че вече работят с множество партньори, за да предоставят колкото се може повече дистрибуции, които ще биват използвани в Windows 10 посредством WSL (Windows Subsystem for Linux).

От Майкрософт възнамеряват да предоставят Linux дистрибуциите и на устройствата с Windows 10 S, като така се надяват, че все повече хора ще могат да си свършат работата, без нуждата да инсталират Linux и в последствие, както често се получава, да се откажат ог Windows.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Mozilla Firefox 58.0 отново идва с големи промени
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments