OpenSUSE Tumbleweed вече идва с KDE Plasma 5.12

0
50
OpenSUSE Tumbleweed направи сериозни обновления. Преминава към много нови пакети

Въпреки че изданието с разширена поддръжка на KDE Plasma 5.12 излезе само преди два дни, разработчиците на GNU/Linux дистрибуцията OpenSUSE Tumbleweed спазват своя принцип да предоставят всичко най-ново възможно най-бързо и ето, че вече предлагат и последната версия на тази Linux графична среда.

KDE Plasma 5.12 е налична за всички потребители, които използват OpenSUSE Tumbleweed и ще могат да се насладят на всички нови функции, които предлага новата версия. И ако това не е достатъчно, разработчиците вече предлагат и Mesa 18.0 графичния пакет, в който също се предлагат множество нови функции и значителен прираст при видео представянето, както и значителни подобрения при OpenGL и Vulkan. Mesa 18.0 е все още в RC стадий, но финалната версия се очаква до дни.

Разбира се, OpenSUSE Tumbleweed идва и с последните версии и на други пакети и приложения като Linux Kernel 4.15.2, cryptsetup, LibreOffice 6.0.0.3, YaST, AppStream, gfxboot, sqlite3 3.22.0, Mozilla Thunderbird 52.6, GraphicsMagick 1.3.28, snapper 0.5.4, nano 2.9.3 и още много.

Пълна информация можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт поправиха бъг, при който Windows Defender пропуска файлове при сканиране