Opera 42 идва с нови полезни функции

0
19
Бразърът Opera вече предлага безплатен VPN и при Android


Във версия 42 на интернет браузъра Opera идват някои полезни функции, които би било добре да видим и при другите браузъри.

Във версия 42 на Opera за пръв път се появява функция, която не сме виждали в нито един браузър до момента, а именно конвертор на валута.

Подобна функция би била много удобна за потребители, които пазаруват онлайн и често им се налага да смятат курс в различни валути. И докато при браузъри като Mozilla Firefox и Google Chrome подобна функционалност може да се получи чрез добавки, то все пак е хубаво една такава полезна функция да идва вградена в браузъра.

При Opera новата функция работи много добре. Потребителите трябва да просто да изберат сумата, която искат да бъде конвертирана, като има настройка за различни валути, в които да бъде извършено самото конвертиране.

Версия 42 на интернет браузъра Opera идва и с една друга важна промяна и това е по-бързото стартиране на самия браузър. Това беше постигнато още във версия 41 чрез технология, която преценява кои табове са по-важни и зарежда първо тях, а останалите табове биват зареждани във фонов режим.

Сега тази технология е подобрена, като при затваряне на браузъра тя преценява кои табове са били най-често използвани, като по този начин решава по-прецизно кои ще бъдат заредени първо при повторно стартиране на браузъра.

Добавени са и множество подобрения при бързодействието на четеца за новини, който също се зарежда по-бързо и по този начин също допринася за бързото стартиране на браузъра на всякакви устройства. Добавени са и нови опции за по-лесно намиране на фийдове.

Прочетете още:  Intel обявиха първата си дискретна видео карта от почти 20 години насам
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments