Opera спря браузъра си Opera Max

0
19
Opera спря браузъра си Opera Max


Opera спряха своя отделен браузър Opera Max и го премахнаха от Google Play Store.

Opera Max е интернет браузър за Android, който може драстично да намалява интернет трафика, като по този начин пести пари на потребителите.

От Opera обаче съобщават в официален анонс, че спират поддръжката на този браузър, като обясняват, че той се различава от другите им продукти и ще се фокусират главно към основния браузър.

Може би все пак истинската причина се различава от официално обявената. След като Opera Max работи по подобен начин като Turbo режимът при Opera, няма някаква логична причина браузърът да бъде спрян. Като логична причина се очертава само фактът, че може би той дърпа потребители от основния браузър.

Opera Max ще продължи да е наличен и ще работи за потребителите, които вече го имат инсталиран. Въпреки че е премахнат от Google Play Store, той продължава да работи и засега няма планове в близко бъдеще за цялостното му спиране. Ако се появят такива планове, от компанията обещават да предупредят тези потребители, които го използват.

Дори и да нямате инсталиран Opera Max, все още можете да го инсталирате като намерите APK файла в интернет, но трябва да сте особено внимателни, за да не попаднете на зловредно приложение.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  В Windows 10 се добавя поддръжка за проследяване на погледа (видео)