Осемядреният Intel Core i9-9900K идва през август

0
45
Fastboot за Intel Linux видео драйвъра идва скоро по подразбиране

Ново изтичане на информация от PCBuildersClub показва, че най-новите процесори на Intel от девето поколение, с кодово наименование Coffee Lake, може да се появят на пазара още през следващия месец. Заедно с тази вълнуваща информация изтекоха и данни за спецификациите на новите чипове.

Според информацията от Intel възнамеряват да обявят официално Coffee Lake процесорите от девето поколение, които ще използват цокъл LGA 1151 на 1-и август тази година. За съжаление обаче това не означава, че процесорите веднага ще са налични на пазара. На тази дата от Intel ще обявят официално серията и ще бъдат пуснати минимален брой чипове. Ще отнеме известно време обаче за да бъде пуснато производството на пълна мощност и процесорите да достигнат до всички потребители по света.

Процесорите на Intel от девето поколение Cofee Lake се явяват пряк съперник на процесорите от второ поколение Ryzen на AMD. Cofee Lake е отново освежаване на вече добре познатата 14-нанометрова архитектура и изглежда, че преминаването към 10 нанометра ще се забави с около година, въпреки че това трябваше да стане много отдавна.

Cofee Lake процесорите поставят и началото на нова ера с появяването на първите осемядрени процесори за мейнстрийм сегмента. Подобни процесори до момента бяха налични само за сървъри и за хай-енд машини. Новите процесори ще имат много по-високи честоти, а шестядреният вариант ще има подобрено разсейване на топлината (Integrated Heat Spreader), което ще позволи оувърклок до 5.5GHz.

Според информацията към момента процесорите от девето поколение имат следните наименования и характеристики:

– Intel Core i9-9900K (8 ядра/16 нишки)
– Intel Core i7-9700K (6 ядра/12 нишки)
– Intel Core i5 -9600K (6 ядра/6 нишки)

Прочетете още:  Windows 10 получи кумулативен ъпдейт KB4471332

Както се вижда по спецификациите, вече всички процесори носят буквата „К“ в наименованието си, което означава, че са отключени за клокване. До момента се продаваха процесори, които са отключени за клок и такива, които са заключени за клок като отключените процесори бяха доста по-скъпи от заключените варианти.

0/5 (0 Reviews)